Geen producten (0)
Geen producten (0)
OP = OP
Equicrown fit zwart Equicrown fit zwart Equicrown fit zwart Equicrown fit zwart Maattabel equicrown fit
1 2 3 4 5
 

EquiCrown Fit - Front M

€ 99,00 € 89,10 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd binnen 3 werkdagen
Specificaties
Productcode 744-5414
Omschrijving

De EquiCrown Fit compressie bandages zijn bijzonder geschikt als de beenomtrek (de dikte van het been) fluctueert. Het kenmerk van de EquiCrown Fit is de dubbele rij haaksluitingen. 

Als de omtrek van de benen fluctueert kan de ondersteuning door middel van de haaksluitingen 1,5 cm worden versteld. Hierdoor kun je de bandage altijd goed passend maken, ook op de momenten dat het been wat dikker of juist dunner is als normaal. 

Materiaal
EquiCrown compressieverbanden zijn zogenaamde plat geweven drukverbanden (met naad). Deze zijn gemaakt van een duurzame, maar toch zachte stof met een aangenaam draagcomfort voor het paard. De dubbele gevlochten elastische textieldraden (Lycra) zorgen voor een optimaal rekvermogen van de bandages, waardoor de bewegingsvrijheid van het paard niet wordt beperkt. Deze plat geweven bandages zijn, in tegenstelling tot rond geweven bandages (zonder naad), anatomisch correct, zodat ze kunnen worden aangepast aan de daadwerkelijke vorm van het been van het paard. Deze perfecte pasvorm en compressiedruk zorgt voor exact de juiste drukverdeling, zelfs bij een extreme zwelling van de benen. Door de grove mazen van de EquiCrown geweven drukverbanden zijn ze lucht- en vocht doorlatend, waardoor de warmte en het zweet van het paard zich niet ophopen onder het verband en de bandages een thermoregulerende werking hebben. De benen van het paard zullen dus nooit te warm worden met de EquiCrown Fit bandages. 

Eigenschappen EquiCrown Fit: 
- Stimuleert en activeert de lymfestroom 
- Gelijkmatige compressie en massage effect 
- Anatomische pasvorm met flexibel gedeelte bij de kogel 
- Ademende stof 
- Dubbele rij haaksluitingen (1,5 cm verstelbaar)

 

Wanneer kan en mag je de EquiCrown Fit bandages gebruiken? 
Belangrijk is om altijd eerst te overleggen met je dierenarts, therapeut of met ons voordat je besluit om de EquiCrown bandages aan te schaffen. 

De bandages kunnen gebruikt worden voor preventie maar ook als ondersteuning bij bijvoorbeeld een blessure of als begeleidende therapie. 

In onze blog lees je wanneer je de EquiCrown Fit mag gebruiken en wanneer je de bandages niet mag gebruiken. 

Preventief gebruik 
Benen die gezond zijn moeten we vooral met rust laten. Toch kunnen de EquiCrown compressie bandages zinvol zijn bij langdurig transport, na een zware wedstrijden of wanneer een paard langere tijd op stal moet staan.  Tijdens langdurig transport en boxrust kunnen paarden te weinig bewegen en tijdens zware inspanningen komen veel afvalstoffen vrij. Dit zijn situaties waarin in de Equicrown compressie bandages kunnen worden ingezet. Normaal gesproken is het gezond houden van paardenbenen door beweging altijd het aller beste, maar voor genezing, langdurig transport of zware sportprestaties kan deze compressie therapie een uitkomst bieden. 

Het is onwenselijk dat een paard 24 uur met een compressiekous staat. Dit met reden dat we willen voorkomen dat het been / de benen afhankelijk worden van compressie, het lichaam, de benen dienen ook zelf aan het werk te blijven.

Welke maat heb ik nodig? 
Het is belangrijk om de bandages op de juiste manier aan te meten, dit is cruciaal voor een juiste werking. 
In deze blog lees je hoe je de bandages aan moet meten, kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag! 

De EquiCrown Fit compressie bandages worden per stuk verkocht.
De EquiCrown Fit bandages kunnen voor beide kanten gebruikt worden, er wordt dus alleen onderscheid gemaakt tussen bandages voor de voor- of achterbenen. 

Ook interessant

€ 89,10 € 99,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.