Geen producten (0)
Geen producten (0)

EquiCrown

Het merk EquiCrown produceert sinds 2010 producten voor compressietherapie bij paarden.

Julius Zorn GmbH is het bedrijf achter het merk EquiCrown. 
Bij Julius Zorn GmbH, ook wel Juzo genoemd, ontwikkelen ze met veel passie, grote zorg en oog voor de kleinste innovatieve details medische hulpmiddelen voor mensen. 

De ervaring van meer dan 100 jaar ontwikkeling van medische compressiekleding voor mensen komt terug in de EquiCrown compressie bandages voor paarden.

De compressiebandages zorgen er onder andere voor dat het complexe lymfesysteem van paarden aan de buitenkant wordt ondersteund en gestimuleerd. De bandages worden gekenmerkt door hun anatomisch exacte pasvorm en een precies gedefinieerde compressiedruk.

Zowel de bloedsomloop als de lymfestroom worden hierdoor gestimuleerd en ondersteund.
Lymfevloeistof en schadelijke stoffen in het paardenbeen worden zo sneller afgevoerd. 

Met haar producten ondersteunt EquiCrown het paard, de eigenaar en de therapeut.

EquiCrown staat voor:

Happy horse, happy rider: Jij als eigenaar of ruiter kan pas echt optimaal van je paard genieten als je paard ook blij en gezond is. 
We zijn een team:
Samen bereik je meer, daarom werkt EquiCrown nauw samen met dierenartsen, therapeuten en klanten. 
Passie:  Een passie voor de paardensport en de menselijke geneeskunde heeft geleid tot een product wat bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van het paard. 
Kwaliteit: Medische producten voor mensen zijn onderworpen aan strikte hygiëne- en kwaliteitsnormen.
EquiCrown gebruikt dezelfde kwaliteit materialen voor de producten van onze viervoeters. 
Vertrouwen: EquiCrown vertrouwd op haar producten en vraagt u dit ook te doen, ervaar zelf hoe de EquiCrown producten uw paard kunnen helpen!
Begeleiding: Wij begeleiden u en uw paard in alle fasen van de lymfetherapie en staan ​​aan uw zijde om u te ondersteunen.


Welke bandage is het beste voor mijn paard?
Bij ons is het mogelijk om de EquiCrown Active en de EquiCrown Fit te bestellen, wat precies het verschil is tussen deze twee varianten, welke je het beste kunt nemen voor je paard en welke maat je nodig hebt lees je in deze blog. 

Wanneer en waarvoor kan ik de EquiCrown bandages gebruiken? 
De EquiCrown bandages zijn een exclusief en medisch product, daarom is het verstandig om voor aanschaf eerst contact op te nemen met je dierenarts, therapeut of met ons.  Er zijn een aantal problemen waarbij de EquiCrown compressie bandages zeer goed (preventief) gebruikt kunnen worden, echter is het voor sommige problemen niet verstandig om de EquiCrown bandages in te zetten. Daarom is het verstandig om de EquiCrown bandages alleen aan te schaffen nadat je contact hebt gehad met een dierenarts, therapeut, met ons of EquiCrown zelf. In deze blog lees je een aantal veelvoorkomende problemen waarvoor de EquiCrown bandages ingezet kunnen worden en waneer de EquiCrown bandages niet gebruikt mogen worden. 

Hoe werkt het lymfesysteem van het paard? 
De EquiCrown bandages ondersteunen het lymfesysteem van het paard, voordat je de bandages aanschaft is het goed om je wat verder te verdiepen in het lymfesysteem van het paard en wat de functie hiervan is. Daarom hebben we de belangrijkste informatie voor je verzameld in deze blog. 

 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.