Geen producten (0)

EquiCrown bandages aanmeten en aandoen

EquiCrown bandages aanmeten en aandoen

 

 

 

 

 

 

Hoe weet ik welke maat EquiCrown bandages mijn paard nodig heeft? 

Het is erg belangrijk om de EquiCrown Bandages op de juiste manier aan te meten. In onderstaande video is te zien hoe je dit op de juiste manier doet. Meet de benen van je paard op na inspanning wanneer ze dun zijn. 

 

Hoe doe ik de EquiCrown bandages aan? 

Naast het correct aanmeten van de juiste maat is het ook belangrijk om de bandages goed om te doen. 
In onderstaande video's is te zien hoe je de EquiCrown Fit en de EquiCrown Active op de juiste manier aan doet. 

EquiCrown Active: 

EquiCrown Fit:Veelgestelde vragen: 

Hoe weet ik of de EquiCrown Active of de EquiCrown Fit het beste is voor mijn paard? 
Als je omvang / dikte van de benene van je paard erg fluctueert raden we je aan om voor de EquiCrown Fit te kiezen. Deze heeft twee rijen haaksluitingen waardoor je de bandages 1,5 cm groter of kleiner kunt maken. 
Het kan ook zijn dat je dierenarts of therapeut aangeeft dat de EquiCrown Fit het meest geschikt is voor je paard, dit kan per toepassing verschillen. Twijfel je nog? Neem dan contact op met je dierenarts, therapeut of met ons. 

Wat is het verschil tussen de EquiCrown compressiebandages en normale bandages ofverband?
Door het speciale breiwerk en de optimale compressie worden zowel de lymfestroom als de bloedsomloop gestimuleerd en ondersteund. Dit draagt onder andere bij aan een sneller herstele van de paardenbenen. De voorgevormde sluitingen voorkomen dat de bandage te strak komt te zitten. Verkeerd aanbrengen is niet mogelijk.


Kan er warmteophoping ontstaan onder de compressiebandage?
Nee, vanwege het grofmazige, luchtdoorlatende en ademende materiaal kan er geen stuwwarmte ontstaan.


Met welke tussenpozen moeten de bandages worden gedragen?
Paarden die voor het eerst een compressiebandage dragen, moeten er langzaam aan wennen. U moet beginnen met 1 uur en dit geleidelijk uitbreiden naar 2, 4, 6, 8, 12 en 16 uur tot en met 23 uur.  Sommige paarden wennen snel aan de bandages, andere langzamer, houd daarom uw paard goed in de gaten wanneer u de bandages de eerste paar keer aan doet. 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.