Geen producten (0)

Gebruiksaanwijzing Equine LTS producten

Gebruiksaanwijzing Equine LTS producten

Equine LTS

Equine LTS is LED-Lichttherapie voor paarden (en mensen) en stimuleert het lichaamseigen genezingsproces. 

De academisch bewezen Equine LTS maakt gebruik van drie verschillende type LED licht met verschillende golflengtes die een grote verbetering kan aanbrengen in de herstelprocessen van het lichaam. Dit gebeurt door middel van rood, infrarood en blauw licht wat aan de lichaamscellen wordt toegevoegd. Hierdoor wordt de zuurstofopname van de cel vergroot en de energie moleculen (ATP) in de cellen vermeerderd. Dit kan tot maximaal 200% verbeterd worden. 

Equine LTS Lichttherapie stimuleert het lichaamseigen herstelproces, verlicht pijn, vermindert zwellingen en ontstekingen, stimuleert het immuunsysteem en helpt bij chronische pijn en ontstekingsgevoelige aandoeningen. 

De verschillende LED kleuren van de Equine LTS hebben ook een verschillende werking:

Blauw
Het blauwe licht dringt onder de huid door en werkt antibacterieel, het vermindert littekens en kan haargroei verhogen.

Rood
Het rood en infrarode licht dringt door de huid, de spieren en pezen. Zoals we zelf ook weten van infrarood, helpt het bij de ontspanning en doorbloeding van spieren en pezen. 

Wanneer kun je de producten van Equine LTS gebruiken? 

 • Peesblessures
 • Littekenweefsel 
 • Spierpijn / beschadiging van de spieren
 • Huidaandoeningen
 • Wondgenezing 
 • Pijnbestrijding 
 • Schiefels 
 • Zwellingen 
 • Slijtage 
 • Preventief voor en na de training 

Het handige van de Equine LTS is dat het maar een behandeltijd van 3-5 minuten heeft. Hierdoor kun je het op moeilijk bereikbare plekken de pad gewoon eventjes vasthouden en het zijn werk laten doen. 

Hoe werkt Equine LTS?

Licht met een golflengte van 660nm heeft een dieprode kleur, blauw (460nm) en infrarood (850nm) hebben hun eigen golflengte. De fotonen die door het licht vrijkomen, passeren de cellen van het lichaam en worden geabsorbeerd door mitochondriën, de ‘krachtcentrale’ van de cellen, waar de ATP (energie) wordt geproduceerd. Het foton stimuleert de energie die wordt gemetaboliseerd in de spieren en botten, evenals in de huid. Dit versnelt de normale genezing en reconstructie van weefsel met maximaal 200%.

Hoe gebruik ik de producten van Equine LTS?

Plaats het product van Equine LTS op het gewenste gebied met de lichten naar de huid gericht. Het gebied moet schoon en droog zijn.
Zet het product aan voor circa 3-5 minuten (afhankelijk van de te behandelen plek en het product). Verplaats indien nodig naar een nieuw gebied.

Gebruiksaanwijzing Versatile Poll LTS

WAARSCHUWING: Dit apparaat bevat knipperlicht dat mogelijk niet geschikt is voor mensen met lichtsgevoelige epilepsie. 

De Versatile Poll LTS is een One size fits all product. 
Lees voor gebruik aandachtig de gebruikshandleiding. 

Elke LED heeft 3 chips, 1 stuk rood 660nm, 2 stuks infrarood 850nm. 

De Versatile Poll LTS wordt geleverd inclusief USB oplaadkabel met C poort. 

1. Plaats de Versatile Poll op het te behandelen gebied. 
2. Druk op de aan/uit- schakelaar om de Versatile Poll LTS te activeren en de standen te wijzigen. 

3. Selecteer opties:
- Druk één keer snel op de aan/uit-knop. De aan/uit-knop wordt groen en alle LED's gaan branden: perfect voor wondgenezing.

- Druk de aan/uit-knop langer dan 3 seconden in, de aan/uit-knop wordt blauw: Start Pulse modus

 • Alle leds zijn nu in Pulse modus, perfect voor de behandeling van artritis / ontstekingen in de gewrichten.
 • Druk nogmaals, alleen de Rode lichten in Pulse Modus, perfect voor behandeling van de ligamenten.
 • Druk nogmaals, alleen de infrarood lichten in Pulse Modus (hele kleine rode lichtjes), perfect voor artritis en gewrichtsblessures. 
 • Druk nogmaals, alle leds gaan uit

4.  Gebruik de Versatile Poll LTS 1 tot 3 keer per dag voor herstel van artritis en ligamentletsel, behandeltijd 10 minuten.
Voor en na de training, tijdens de revalidatieduur, behandeltijd 5 minuten. De Versatile Poll LTS wordt na 15 minuten automatisch uitgeschakeld en mag niet langer dan 30 minuten aanstaan. Laat hem daarna afkoelen om de kwaliteit van de LED's te behouden.

5. De ingebouwde oplaadbare batterij kan in nieuwstaat ongeveer 60 minuten gebruikt worden. Oplaadbare batterijen verliezen capaciteit tijdens gebruik, waardoor deze tijd wordt verkort. Daarom raden wij aan om een ​​Equine LTS Powerbank te hebben, voor het eenvoudig en snel opladen van de oplaadbare batterij na het gebruik van de Versatile Poll LTS. 

6.  Koppel de Versatile Poll LTS altijd los van de kabel zodra deze is opgeladen en bewaar deze op een koele, droge plaats. Plaats niets zwaars op de Versatile Poll LTS. Niet scherp vouwen of de leds dubbel vouwen.. Niet onderdompelen in water of andere vloeistoffen. Gebruik alleen op een schoon en droog paard. 

7. Onderhoud: Gebruik voor het schoonmaken een vochtige handdoek of tandenborstel om uw apparaat lichtjes schoon te maken. Zorg ervoor dat het apparaat is losgekoppeld van de stroom, de snoeren zijn losgekoppeld en zijn uitgeschakeld. Reinig alleen het stoffen gedeelte van het apparaat en niet rechtstreeks de LED-diodes. Dompel de Versatile Poll LTS niet onder in water. Laat het apparaat aan de lucht drogen en zorg ervoor dat het niet in direct zonlicht staat.

Belangrijke en praktische informatie:

- Gebruik de Versatile Poll LTS niet in de stal, paddock, of weide, maar alleen op de poetsplaats.
Indien het product toch in de stal, paddock of weide wordt gebruikt vervalt de garantie. Gebruik altijd op een veilige plek waar het paard bij voorkeur aan twee kanten vast staat (cross ties). 
- Bewaar deze op een koele, droge plaats.
- Maak de Versatile Poll LTS niet nat.
- Niet scherp vouwen of de leds dubbel vouwen, dit valt niet onder de garantie. 
- Ga niet op de Versatile Poll LTS staan, liggen of er zware voorwerpen op plaatsen.

***De Versatile Poll LTS mag NIET worden gebruikt wanneer het paard in beweging is, tijdens het rijden of in de paddock. De garantie vervalt! ***

Gebruiksaanwijzing Equine LTS 3.0 & Equine LTS Red Edition 

Voordat u de Equine LTS inclusief Power Bank aansluit en gebruikt, moet u rekening houden met het volgende: 

- De Equine LTS inclusief Power Bank staat altijd onder voortdurend toezicht tijdens het gebruik, laat uw paard niet onbeheerd achter met de Equine LTS producten. 
- Zorg dat de Equine LTS inclusief Power Bank op de juiste manier is aangesloten.  
- Equine LTS producten inclusief Power Bank bevindt zich niet in de buurt van een warmtebron zoals een radiator, oven of soortgelijk apparaat.
- De Equine LTS inclusief Power Bank wordt niet bloot gesteld aan weerselementen en mag geen risico lopen om nat te worden. - -  Laad de Power Bank vóór het eerste gebruik volledig op. Druk 2 keer op de knop of houd de knop ingedrukt om het apparaat uit te schakelen. 
- Wordt geleverd inclusief oplaadbare 5V powerbank samen met een USB boosterkabel. USB-oplader niet inbegrepen.
- Bij temperaturen onder de 5 graden zal de powerbank ontladen, zorg dat deze niet te koud wordt wanneer deze niet in gebruik is. 
- Gebruik de Equine LTS producten alleen op een schoon en droog paard. 

Equine LTS producten zijn een behandelmiddel dat alleen gebruikt mag worden als het paard vast staat op een poetsplaats en onder voortdurend toezicht staat. De behandeltijd bedraagt ​​3-5 minuten. Equine LTS is GEEN Stable boot en mag NIET als zodanig worden gebruikt. Indien Equine LTS in de stal wordt gebruikt zonder dat het paard vast staat of het paard onbeheerd is tijdens de behandeling met Equine LTS producten, vervalt de garantie. Blijf tijdens de behandeling met Equine LTS altijd bij het paard, zodat u zeker weet dat deze rustig blijft en het product niet beschadigd. 

Belangrijke en praktische informatie:

- Gebruik de Versatile Poll LTS niet in de stal, paddock, of weide, maar alleen op de poetsplaats.
Indien het product toch in de stal, paddock of weide wordt gebruikt vervalt de garantie. Gebruik altijd op een veilige plek waar het paard bij voorkeur aan twee kanten vast staat (cross ties). 
- Bewaar deze op een koele, droge plaats.
- Maak de Versatile Poll LTS niet nat.
- Niet scherp vouwen of de leds dubbel vouwen, dit valt niet onder de garantie. 
- Ga niet op de Versatile Poll LTS staan, liggen of er zware voorwerpen op plaatsen.

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.