Geen producten (0)
Geen producten (0)

Versatile Poll LTS

€ 334,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 993-8907
Omschrijving

Versatile Poll LTS

Met 46 krachtige LED's en 2 verschillende frequenties in elke LED, 1 rode 660 nm en 2 infrarood 850 nm, heeft het een behandeltijd van 3-10 minuten. Er zijn 6 verschillende standen voor verschillende behandelingstypes.

De Versatile Poll LTS is zoals de naam al zegt “Versatile” ofwel veelzijdig.  Hij is voorzien van 4 elastische banden met klittenband, waardoor hij gemakkelijk aan een halster kan worden bevestigd en hij veilig op zijn plaats blijft op de nek.

Hij is 35 cm lang en 17 cm op het breedste punt. Er zit klittenband aan de binnenkant, om het rond een voorste knie, spronggewricht of onderbeen te plaatsen. 

Bovendien is de Versatile Poll LTS goedgekeurd voor menselijk gebruik en is hij  eenvoudig te gebruiken bij bijvoorbeeld nek of rugpijn. Ook hier kan hij eenvoudig bevestigd worden door middel van de elastische band. 

Wat is Equine LTS?

Equine LTS is LED-Lichttherapie voor paarden (en mensen) en stimuleert het lichaamseigen genezingsproces. 

De academisch bewezen Equine LTS maakt gebruik van drie verschillende type LED licht met verschillende golflengtes die een grote verbetering kan aanbrengen in de herstelprocessen van het lichaam. Dit gebeurt door middel van rood, infrarood en blauw licht wat aan de lichaamscellen wordt toegevoegd. Hierdoor wordt de zuurstofopname van de cel vergroot en de energie moleculen (ATP) in de cellen vermeerderd. Dit kan tot maximaal 200% verbeterd worden. 

Equine LTS Lichttherapie stimuleert het lichaamseigen herstelproces, verlicht pijn, vermindert zwellingen en ontstekingen, stimuleert het immuunsysteem en helpt bij chronische pijn en ontstekingsgevoelige aandoeningen. 

De verschillende LED kleuren van de Equine LTS hebben ook een verschillende werking:

Blauw
Het blauwe licht dringt onder de huid door en werkt antibacterieel, het vermindert littekens en kan haargroei verhogen.

Rood
Het rood en infrarode licht dringt door de huid, de spieren en pezen. Zoals we zelf ook weten van infrarood, helpt het bij de ontspanning en doorbloeding van spieren en pezen. 

Wanneer kun je de producten van Equine LTS gebruiken? 

  • Peesblessures
  • Littekenweefsel 
  • Spierpijn / beschadiging van de spieren
  • Huidaandoeningen
  • Wondgenezing 
  • Pijnbestrijding 
  • Schiefels 
  • Zwellingen 
  • Slijtage 
  • Preventief voor en na de training 

Het handige van de Equine LTS is dat het maar een behandeltijd van 3-5 minuten heeft. Hierdoor kun je het op moeilijk bereikbare plekken de pad gewoon eventjes vasthouden en het zijn werk laten doen. 

Hoe werkt Equine LTS?

Licht met een golflengte van 660nm heeft een dieprode kleur, blauw (460nm) en infrarood (850nm) hebben hun eigen golflengte. De fotonen die door het licht vrijkomen, passeren de cellen van het lichaam en worden geabsorbeerd door mitochondriën, de ‘krachtcentrale’ van de cellen, waar de ATP (energie) wordt geproduceerd. Het foton stimuleert de energie die wordt gemetaboliseerd in de spieren en botten, evenals in de huid. Dit versnelt de normale genezing en reconstructie van weefsel met maximaal 200%.

Hoe gebruik ik de producten van Equine LTS?

Plaats het product van Equine LTS op het gewenste gebied met de lichten naar de huid gericht. Het gebied moet schoon en droog zijn.
Zet het product aan voor circa 3-5 minuten (afhankelijk van de te behandelen plek en het product). Verplaats indien nodig naar een nieuw gebied.

Optioneel verkrijgbaar: 

60 cm lange elastische band met klittenband, speciaal voor de  Versatile Poll LTS. 
Maakt bevestiging rondom bepaalde lichaamsdelen zoals de nek of hak makkelijker. 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.