Geen producten (0)

Winderen half pad

Winderen half pad

De Winderen zadelonderlegger met Back Protect Solution-technologie is ontworpen om relaxed in het zadel te zitten terwijl zowel jouw rug als die van jouw paard worden beschermd.

De onderlegger zorgt ervoor dat het paard veel beter kan ontspannen. 
Door de gelijkmatige drukverdeling en de zeer goede schokabsorbatie is deze onderlegger zelfs geschikt voor paarden met een gevoelige rug. 

In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Winderen zadelonderleggers.

 

Onderstaand filmpje geeft je alvast een beeld van de pads en wat je precies kunt verwachten. 

Vijf technologisch geavanceerde lagen zorgen voor een maximum aan comfort, stabiliteit en schokabsorbatie. 

1. Nylon bovenlaag: 
Verwisselbaar, slijt- en scheurvast en duurzaam. De bovenlaag beschermt de rest van de lagen tegen externe factoren en voorkomt dat de zadelonderlegger verschuift en onder het zadel glijdt.

2. Stabilisatielaag:
Dit moderne materiaal wordt gebruikt om het oppervlak van het zadel dat contact maakt met de rug van het paard te vergroten en tevens het zadel te stabiliseren. Deze laag helpt de bouw van het paard te compenseren als het zadel niet goed past.

3. Schokabsorberende laag: 
Dit niet-Newton materiaal dat wordt gebruikt in de militaire industrie is zeer flexibel en is bijzonder goed in staat energie te absorberen. Het wordt gebruikt om schokken en druk op te vangen.

4. Biochemische tussenlaag:
De synthetisch biochemische tussenlaag is ontworpen ter bescherming van de spieren onder het dek en wordt gebruikt om de krachten die inwerken op de rugspieren van het paard te verminderen en ervoor te zorgen dat de spieren losser en opgebouwd worden.

5. Kevlar onderlaag: 
Deze laag is ontworpen om ervoor te zorgen dat de Back Protect Solution zadelonderlegger stevig blijft zitten en te voorkomen dat het zadel wegglijdt. De poreuze structuur van het kevlar gaas staat garant voor de toevoer van frisse lucht naar het absorptiesysteem waardoor dit wordt beschermd tegen vocht.

Testresultaten

We willen je een video laten zien van de laboratoriumtesten van de Winderen Back Protect Solution zadelonderleggers waarin de schokabsorbatie van de Winderen pads wordt vergeleken met twee andere veelgebruikte pads. In onderstaande video is te zien op welke manier de onderleggers getest zijn en wat hiervan de resultaten zijn. 

Verwisselbare hoes

Door de introductie van verwisselbare hoezen in verschillende kleuren kun je dezelfde Winderen onderlegger gebruiken voor zowel training als wedstrijden. 

Schoftuitsparing 

De Back Protect Solution zadelonderlegger is ontworpen voor maximaal comfort, om vrij te kunnen bewegen en de druk op de wervelkolom te minimaliseren. 

Gemakkelijk in onderhoud 

De vuilwerende eigenschap van de bovenlaag maakt de halfpad gemakkelijk in onderhoud. 
Je kunt het schoonmaken met een vochtige spons of wassen in de wasmachine (binnenlagen eerst verwijderen) op 30˚C.

De halfpad is verkrijgbaar in twee varianten: 


- Back Protect Solution Comfort
De Winderen zadelonderlegger Comfort is 18 mm dik en past bij de meeste zadels. 

- Back Protect Solution Slim 
De Winderen zadelonderlegger Slim is 10mm. De onderlegger is ontwikkeld op verzoek van ruiters met op maat gemaakte zadels en ontworpen om aan de speciale eisen daarvan te voldoen.

Afmetingen: 


Onderlegger 16,5" - 17": 
Gewicht comfort: 600g
Gewicht Slim: 490g
Lengte: 617mm

Onderlegger 17,5" - 18,5": 
Gewicht comfort: 630g
Gewicht Slim: 520g
Lengte: 637mm

 

Wil je graag een Winderen zadelonderlegger testen of bestellen, dat kan hier:

Winderen zadelonderlegger Slim 10mm 

Winderen zadelonderlegger Comfort 18mm

Winderen dressuuronderlegger 

 

2 Reacties

Kim Slowack
03 January 2021 om 19:59
1
Beste Is het mogelijk om de dressuuronderlegger Slim maat 18 inch uit te proberen? Liefst in de kleur zwart. Wat zijn de voorwaarden? En zijn deze ook geldig in België? Mvg Kim
Malika verbeek
02 February 2021 om 17:12
2
Is er een mogelijkheid om de winderen pad te testen voor aanschaf? Ik heb een 17,5 inch zadel. Ik zou de dunne versie willen testen (heb een maatzadel), kleur zwart

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.