Geen producten (0)

Equick

Equick

Equick peesbeschermers

Equick is een Italiaans merk dat zich focust op het maken van de hoogste kwaliteit beschermers met een enorme schokabsorbatie. eQuick is erin geslaagd om zeer technische producten te ontwikkelen die er ook nog eens fantastisch uitzien. Ze maken producten voor de disciplines dressuur, springen en eventing. 

Naast de optimale bescherming zijn alle beschermers anatomisch gevormd voor de perfecte pasvorm en het ultieme comfort, hierdoor kiezen steeds meer ruiters voor eQuick. 

 

eFluid 

Hét kenmerk van de eQuick peesbeschermers is de blauwe vloeistof aan de achterzijde van de beschermers, ook wel eFluid genoemd. 
Bij de strijklappen zit de eFluid aan de binnenkant. De eFluid zit er niet voor niets, het heeft weldegelijk een belangrijke functie. De eFluid zit samen met een luchtbel opgesloten in een harde schaal, deze combinatie zorgt ervoor dat de beschermers extreme schokken kunnen absorberen door de lucht-gel compressie. Dit is ook uitvoerig getest en omdat dit zo'n enorm goede resultaten opleverde is er patent aangevraagd op de eFluid, er is dus geen een ander merk wat deze techniek mag gebruiken. 

 

De beroemde gepatenteerde eFluid gel technologie absorbeerd meer dan 80% van de impact op de pezen van het paard.

 

Meer weten? Lees dan snel onze blog!

 

Kogelbeschermers en strijklappen

 

Bij alle peesbeschermers zijn bijpassende kogelbeschermers of strijklappen te vinden. 
Strijklappen worden veel gebruikt bij paarden die zichzelf aantikken, hierdoor ontstaan vaak wondjes waardoor gebruik van strijklappen eigenlijk een must is. 
Voor het springen heeft eQuick speciale kogelbeschermers ontworpen, namelijk eUp en eUp mini.
Deze innovatieve kogelbeschermers zijn gemaakt om uitsluitend op wedstrijd te gebruiken, ze worden veelal gebruikt in de hogere klasses. De kogelbeschermers worden gekenmerkt door kun anatomische vorm, bescherming en comfort. 

Echt lamswol en imitatie wol 

 

Sinds kort biedt eQuick ook de mogelijkheid om te kiezen tussen echt lamswol of imitatie wol. Hier zijn wij erg blij mee omdat we zo voor iedereen de geschikte beschermer hebben! Er zit een klein prijsverschil tussen beide, echt lamswol is namelijk iets duurder als het imitatie wol. 
Het imitatiewol, ook wel 'no kill' genoemd is extra luchtig en zacht voor optimaal comfort.

 

Singels

Naast peesbeschermers vind je bij ons ook verschillende singels van eQuick. Dit zijn zowel dressuur- als springsingels. 
Alle singels zijn anatomisch gevormd en voorzien van ventilatiegaatjes. De springsingels zijn verkrijgbaar met buikflap en zonder buikflap. In de buikflap zit ook een een schaal met eFluid, dit heeft geen functie, maar zorgt ervoor dat de singels herkenbaar zijn en perfect matchen bij de peesbeschermers. 
De singels zijn verkrijgbaar in het zwart en bruin, daarnaast kun je ook hierbij kiezen tussen echt lamswol en imitatie wol. 

 

Kleuren en maten 

 

Bijna alle peesbeschermers en strijklappen zijn verkrijgbaar in de maten S, M en L. 
Alleen de eerder besproken eUp en eUp mini zijn niet verkrijgbaar in maat S omdat deze niet voor ponys gebruikt mogen worden. Naast de standaard kleuren bruin en zwart wordt er een keer per jaar een limited edition gelanceerd, in 2017 hadden deze een Rose Gold kleur! 

 

"Daarom proberen we elke dag iets anders te creëren, iets dat uw paard kan helpen, comfortabel, duurzaam, makkelijk te hanteren, maar tegelijkertijd iets speciaals. Topkwaliteit materialen en dagelijkse tests leiden ons tot één van de meest innovatieve en best beoordeelde merken van de paardensport."

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.