Geen producten (0)

Limo bitten van MaKeBe

Limo bitten van MaKeBe

Sommigen hebben ze misschien al voorbij zien komen, de nieuwste Limo bitten van het Italiaanse topmerk MaKeBe!
Deze bitten zijn begin dit jaar geïntroduceerd en zijn nu bij een aantal dealers te koop. 
We kregen er al veel vragen over de bitten en daarom leek het ons handig om alles even op een rijtje te zetten voor jullie. 

Motto 

Deze Limo bitten zijn ontworpen met als motto: "It is time to look after your horse's mouth!"
Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan het zoeken voor het juiste bit voor je paard, er komen steeds meer bitfitters en meer soorten bitten. Langzaam aan komen we er achter dat er veel meer mogelijk is dan het 'standaard' metalen bit. Met dit in het achterhoofd zijn ze bij MaKeBe gaan kijken naar het ideale bit, er zijn verschillende materialen getest en uiteindelijk zijn ze tot het ultieme bit gekomen: Limo. 

Limo bitten 

Limo is een revolutionair bitsysteem, geproduceerd met een speciaal "food & drugs" goedgekeurd thermoplastisch elastomeer in twee verschillende hardheden. Ze zorgen voor een hele goede drukverdeling en zijn ontworpen met het oog op comfort voor het paard. De opstaande zijkanten van het mondstuk dienen er voor dat het paard geen lucht naar binnen kan zuigen wat slecht is voor maag-darmstelsel. De kaakstukken zijn gemaakt van cnc-aluminium en Zweeds roestvrijstaal, dit maakt ze onwijs stevig en duurzaam, maar tegelijkertijd heel erg licht van gewicht door het gebruik van aluminium. 
Deze kaakstukken zijn verkrijgbaar in 4 kleuren: zilver, champagne, zwart en brons. 
De kleuren van de kaakstukken zijn aangebracht door middel van een oxidatieproces waardoor de kleur eigenlijk in het aluminium zit. Dit zorgt voor het behoud van de glans en stabiliteit van de kleur. 

 

Hardheden 

De limo bitten zijn verkrijgbaar in twee verschillende hardheden, namelijk soft en mediumhard. 
Beide hebben dus een iets andere inwerking. De soft is buigzamer en werkt dus wat minder sterk in als de mediumhard, deze is ook buigzaam maar niet zo erg als de soft variant. Op deze manier kun je kijken naar de voorkeur van je paard. 
Met name jonge of gevoelige paarden geven vaak de voorkeur aan de soft, terwijl de mediumhard variant vaak voor wat meer ervaren of sterkere paarden wordt gebruikt. 

 

Kaakstukken 

De kaakstukken bepalen een groot deel van de inwerking van het limo bit. Er zijn 11 verschillende kaakstukken verkrijgbaar. De meest simpele is de loose ring, ofwel de watertrens. Momenteel hebben wij alleen de watertrens en de bustrens op voorraad. Hieronder een overzicht van de verschillende kaakstukken; 


Maten 

Zoals hierboven te zien is zijn de bitten verkrijgbaar in 4 verschillende maten, namelijk 115/125/135/145 mm. 
Dit zijn eigenlijk de meest voorkomende maten, wij hebben alleen maat 145 mm niet in ons assortiment opgenomen, maar deze kunnen uiteraard gewoon besteld worden. 

 

Kleuren 

De kaakstukken zijn zoals eerder gezegd verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren; zilver, champagne, zwart en brons. 
Doordat de mondstukken al in twee verschillende kleuren verkrijgbaar zijn heb je veel mogelijkheden om te matchen. 
Alle varianten zijn verkrijgbaar met deze kleuren, met uitzondering van de watertrens / loose ring, deze zijn alleen in het zilver verkrijgbaar.

 

Verkrijgbaarheid

In onze webshop vind je dus alleen de watertrens en bustrens. Wanneer je graag een ander kaakstuk wilt kun je ons gewoon even een berichtje sturen, we kunnen alle varianten bestellen. 
De watertrens hebben we in beide hardheden met als kaakstuk kleur zilver. 
De bustrens hebben we ook in beide hardheden, alleen daarbij hebben alle soft varianten een champagne kaakstuk en alle mediumhard varianten een zilveren kaakstuk. 

Ook hiervoor geldt, wil je graag een andere kleurencombinatie, stuur dan gewoon even een berichtje met je wensen! 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.