Geen producten (0)
Geen producten (0)
NEW
Heltie horse silicium 1000ml 2023
 

HELTIE horse® Silicium

€ 39,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd binnen 3 werkdagen
Specificaties
Productcode 1037-9335
Omschrijving

HELTIE horse® Silicium is gemaakt van gehydroliseerde silicium en ondersteunt de opbouw van botten, kraakbeen, hoeven, huid en vacht. Het mineraal silicium ondersteunt de aanmaak van lichaamseigen glucosamine en kan worden ingezet bij paarden die zand eten of bij paarden met een mindere kwaliteit hoeven. HELTIE horse® Silicium bevat een actieve, gehydroliseerde vorm van silicium die 100% opneembaar is. De siliciummoleculen zijn zeer klein waardoor deze de darmwand kunnen passeren.

Basismineraal voor paard

Het mineraal silicium hoort bij het basisrantsoen voor paarden. Het mineraal silicium speelt een belangrijke rol bij de botaanmaak en ook bij de aanmaak van kraakbeen. Het mineraal silicium is daarom uitermate geschikt voor zowel jonge paarden, als oudere paarden. Silicium is goed te combineren met HELTIE horse Gewrichten en/of HELTIE horse Cannabidol.

Bewust gehydroliseerde silicium

Gehydroliseerde silicium is niet te vergelijkbaar met ortho-siliciumzuur. Bij ortho-siliciumzuur wordt de PH waarde extreem verhoogd of verlaagd en wordt het gemengd met choline of een andere buffer om de pH te stabiliseren. Wanneer de silicium dan weer teruggebracht wordt met water zal de siliciumzuur terug gaan naar de siliciumdioxide vorm (Si02). Deze vorm is minder opneembaar en bevat minder actieve silicium dan de gehydroliseerde vorm. De pH waarde van gehydroliseerde silicium ligt rond de 10.2 en is volledig opneembaar.

Silicium heeft tijd nodig

Botten en hoeven zijn traag groeiend weefsel, het mineraal silicium heeft daarom tijd nodig om in te werken. Geef silicium daarom minimaal 2-3 maanden en voor de hoeven minimaal 4-6 maanden. Silicium mag blijvend gegeven worden, vooral bij oudere paarden is dit aan te raden.

5L navulverpakking beschikbaar

Gebruik je HELTIE horse Silicium voor meerdere paarden? Dan is het voordeliger om een 5L jerrycan te bestellen, hiermee kan je de doseerflacon navullen. Ook is er in de webshop een 10ml dispenser los verkrijgbaar voor directe dosering uit de jerrycan.

Dosering & Toepassing:

HELTIE horse® Silicium mag als topdressing over het worden verstrekt of door het drinkwater worden gedaan. Bewaar silicium altijd tussen de 5 en 35 graden, het liefst op een zo constant mogelijke temperatuur.

Dosering: 1 x daags 1 ml per 50 kg lichaamsgewicht.

Ingrediënten

Water, Colloïdaal silica (E551b), Glycerine en Natriumchloride

Inhoud: 1 liter of 5 liter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.