Geen producten (0)
30%
Sweet iron dressuurstang SEBASTIAN - 12,5cm, schaarlengte 7cm Sweet iron dressuurstang SEBASTIAN - 12,5cm, schaarlengte 7cm Sweet iron dressuurstang SEBASTIAN - 12,5cm, schaarlengte 7cm
1 2 3
 

Sweet iron dressuurstang SEBASTIAN - 12,5cm, schaarlengte 7cm

€ 140,00 € 98,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

SALE bit:

Dit specifieke bit is te koop omdat het oxidatieproces al is begonnen, dit komt doordat het bit tijdens het transport al in contact is gekomen met vocht. Het bit is nieuw en nooit gebruikt. 
Het oxideren (roesten) is een natuurlijk proces, meestal ziet het bit er na een paar keer gebruiken hetzelfde uit. De foto's zijn slechts een voorbeeld van een bit waarbij het oxidatieproces al is begonnen, houd er rekening mee dat dit bij ieder bit weer wat anders zal zijn. De foto's geven slechts een indicatie van hoe het bit eruit kan zien. 

Door het gebruik van Sweet iron en koper wordt de speekselaanmaak van het paard gestimuleerd. Hierdoor zal het paard het bit eerder aannemen en kunnen ontspannen. Hierdoor is SEBASTIAN ook ideaal voor jonge of groene paarden. 

Geschikt voor paarden:

- Met een gevoelige tong
- Die moeilijk kunnen ontspannen met een S&T
- Die meer ruimte voor de onderlegtrens nodig hebben
- Met een kleine mond / weinig ruimte
- Makkelijk wondjes op de lagen of in de mondhoeken krijgen
- Achter het bit kruipen / opkrullen

Het bit is voorwaarts gebogen. Er is een groot verschil tussen een boog voorwaarts en omhoog. Een boog voorwaarts geeft de tong meer ruimte wanneer het bit eenmaal in de mond ligt en het biedt meer ruimte voor de onderlegtrens. Dit maakt deze stang zeer geschikt voor paarden die weinig ruimte in de mond hebben. 

Omdat het bit voorwaarts gebogen is biedt dit meer ruimte voor de tong als een normale stang, maar niet overdreven veel. Hierdoor is hij ook geschikt voor paarden met een laag en smal gehemelte. 

14 mm dik op de lagen, 12 mm dik in het midden
Scharen hebben een lengte van 7 cm. 

Wordt geleverd inclusief kinkettinghaken en een kinketting. 

Goedgekeurd door de FEI voor de discipline dressuur. 

Ook interessant

€ 76,00 € 95,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.