Geen producten (0)
Geen producten (0)

Winderen pressure relief eventingsingel

€ 299,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 948-7935
Omschrijving

De Winderen Pressure Relief eventingsingel met buikflap is ontworpen om de druk op het borstbeen van het paard aanzienlijk te verminderen.

De Winderen Pressure Relief eventing singel is gemaakt van dezelfde beproefde en technologisch geavanceerde materialen als de Winderen Back Protect Solution zadelonderleggers. De anatomische vorm werd uitgesneden ter hoogte van de ellebogen en heeft een breed oppervlak ter hoogte van het borstbeen, waardoor deze singel de perfecte oplossing is, zelfs voor gevoelige paarden.

Deze eigenschappen helpen de drukpunten op het borstbeen en de spieren van het paard te verminderen, waardoor de bewegingsvrijheid, de ademhaling en het algemene comfort van het paard tijdens het rijden worden verbeterd.

Het opvullen van de singel met innovatieve materialen vermindert niet alleen de druk op het borstbeen van het paard, waardoor de bewegingsvrijheid en de ademhaling toenemen, maar biedt ook bescherming tegen externe invloeden, zoals het stoten tegen een hindernis of het raken van de singelzone met de voorhoeven tijdens een sprong. De kracht van de impact wordt geabsorbeerd en afgevoerd, waardoor het paard doeltreffend wordt beschermd tegen kneuzingen en vrij en zelfverzekerd durft te springen.

Tijdens de training zet de borstkas van het paard in alle richtingen uit als een opgeblazen ballon, waarbij de singel drukt op het borstbeen, gevoelige spieren en zenuwen. Deze verhoogde druk op de singelzone kan verschillende processen in het paardenlichaam beïnvloeden en kan het paard om allerlei redenen nerveus of boos doen reageren op het aansingelen. Het is dus van cruciaal belang dat het paard zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Gespen

Beide zijden van de singel beschikken over elastische uiteinden van hoge kwaliteit: deze zijn plat en rekbaar, maar toch zeer sterk en duurzaam.

Hoge kwaliteit leer

Voor de Winderen Pressure Relief eventingsingel is superieur volnerfleer geselecteerd - zacht en comfortabel aan de binnenkant, duurzaam en elegant aan de buitenkant. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de materialen die wij hebben gebruikt, zul je met het juiste onderhoud vele jaren van je singel kunnen genieten.

Functionele bevestiging

Omdat we ook de ruiters comfort willen bieden, hebben we de singel met een grote, functionele en veilige karabijnhaak uitgerust. Deze karabijnhaak kan gemakkelijk onder de  lederen flap vandaan worden getrokken voor een snelle bevestiging van een borstplaat. Als hij niet wordt gebruikt, blijft hij veilig verborgen onder de lederen flap, zodat het niet mogelijk is om hier achter te blijven haken. Boven de karabijnhaak bevindt zich een groot oog, afgedekt met een flapje, voor een snelle en veilige bevestiging van hulpteugels, ook aan de zijkanten zijn kleine ringetjes waaraan hulpteugels bevestigd kunnen worden. 

Hoe kies ik de juiste maat? 

Om de juiste maat voor de Winderen singel te kiezen, meet je eerst je huidige singel zoals in de laatste afbeelding te zien is om de eigenlijke lengte te bepalen, en vergelijk deze dan met de maten die wij aanbieden.
Belangrijk! Vertrouw niet alleen op de maat die op je huidige singel staat, aangezien het leer en de elastieken van sommige singels de neiging kunnen hebben uit te rekken bij regelmatig gebruik. 

Speciaal ontworpen voor:

- Gevoelige paarden
- Nerveuze paarden
- Paarden met singelnijd
- Jonge paarden die nog niet in aanraking zijn geweest met een singel

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.