Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bustrens NIKLAS met sweet iron

€ 95,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 991-8905
Omschrijving

Herken jij je paard in een van de volgende punten?

  • Gooit / schudt met het hoofd 
  • Kauwt overmatig op het bit 
  • Onstabiel in het contact 
  • Voelt stijf op ieder standaard ongebroken recht bit 
  • Zoekt geen verbinding / contact uit zichzelf. 

Fager NIKLAS is een Sweet iron barrel bit met 'bar relief', oftewel NIKLAS is vriendelijk voor de lagen. 

Het mondstuk creert een snelle, natuurlijke lock in iedere richting waardoor NIKLAS de ideale oplossing is voor paarden die wat aangemoedigd moeten worden om het contact op te zoeken of als je op zoek bent naar een constant contact zonder het gevoel van een normale ongebroken trens. 

De beide kanten van het bit kunnen onafhankelijk van elkaar draaien, hierdoor kan een kant van het bit draaien waardoor de hulpen voor het paard duidelijker zijn en je een minder stug gevoel krijgt in de hand. 

NIKLAS is geschikt voor paarden die schade aan de tanden hebben door het bit en daardoor een bit nodig hebben die de tanden beschermd. Daarnaast is NIKLAS erg vriendelijk voor de lagen. 


NIKLAS is ontworpen om extra stabiliteit te geven voor een directere, effectievere communicatie, waardoor het minder verwarrend is voor paarden die niet instinctief op de hulpen reageren en het contact opzoeken. 

NIKLAS is ook ideaal om te combineren met andere bitten, waarbij je af en toe afwisselt om de drukpunten in de mond af te wisselen. Zo behoud je een betere communicatie en voorkom je dat plekken in de mond beurs worden. 

 

Deze bustrens ligt zeer stil in de mond en is daarom geschikt voor paarden die snel achter het bit kruipen of te onrustig worden van andere bitten. 

NIKLAS  is ook geschikt voor paarden die zeer snel wondjes krijgen van het bit. 

 

Maat          Dikte       Diameter bitringen
110mm 12mm 60mm
115mm 12mm 60mm
125mm 14mm 65mm
135mm 14mm 65mm
145mm 14mm 65mm

 

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.