Geen producten (0)
Geen producten (0)

Sweet iron baby fulmer MATTIAS

€ 99,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 987-8867
Omschrijving

Herken jij je paard in een van de volgende punten?

- Kan wat onrustig of angstig zijn in de mond, maar toch te stijf worden op een recht bit 
- Gevoelig reageren op druk, probeert contact te vermijden of heeft de neiging achter de loodlijn te gaan lopen
- Heeft moeite met het opzoeken en behouden van een constante verbinding 
- Laat niet goed los, blijft wat stug en stijf aanvoelen 
- Onrustig met de tong en/of opent de mond

MATTIAS is een sweet iron dubbelgebroken bit met een speciale lockup-functie. Het mondstuk heeft tongvrijheid maar vergrendelt naar boven, wat goed kan zijn voor paarden met een laag gehemelte en gevoelige lagen die toch de voorkeur geven aan een bit met tongvrijheid.

Het bit vergrendelt niet naar voren zoals een normaal lockup bit, waardoor je niet het stijve gevoel krijgt van een ongebroken trens.
Dit bit veranderd dus NIET in een ongebroken trens!
De schakels worden van de tong weggedraaid, wat een zachtere, soepelere druk op de tong geeft.  Dit kan goed zijn voor paarden die overdreven kunnen reageren als je de teugels in handen neemt en een constantere verbinding mogen nemen.

Door het gebruik van Sweet iron en koper wordt de speekselaanmaak van het paard gestimuleerd. Hierdoor zal het paard het bit eerder aannemen en kunnen ontspannen.  Als je op zoek bent naar een vriendelijk bit voor een gevoelig paard, raden we je zeker aan Fager MATTIAS te proberen.

MATTIAS kreeg Fager's nieuwe baby knevels. Ze zijn weggebogen van het gezicht van het paard. De baby knevels houden het bit stabiel in de mond en beschermen de mondhoeken. 

Maat Dikte Maat bitringen
10,5 cm    12mm    55mm
11,5 cm 12mm 55mm
12,5 cm 14mm 55mm
13,5 cm 14mm 55mm
14,5 cm 14mm 55mm

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.