Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bustrens TIM met Sweet iron

€ 95,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 934-7813
Omschrijving

Het tussenstukje van TIM is 45 graden gekanteld, daarom kan dit bit op 2 verschillende manieren gebruikt worden:

1.
Als het Fager logo aan de rechterzijde zit en het paardje naar voren loopt, zal het tussenstukje wat meer druk op de tong geven als je de teugels aanneemt, maar zal het ook weer direct minder druk geven op het moment dat je de hand ontspant of wat meer lengte geeft.
Dit kan goed zijn voor paarden die gevoelig zijn in de mond, maar waarbij je toch een snellere reactie wilt zonder dat ze te overdreven reageren op de druk.

2.
Met het Fager logo ondersteboven aan de linkerkant, zal het tussenstukje de tong volgen om de druk op de tong te verzachten. Dit kan goed zijn voor gevoelige paarden die behoefte hebben aan duidelijke maar zachte signalen.

Door het gebruik van Sweet iron en koper wordt de speekselaanmaak van het paard gestimuleerd. Hierdoor zal het paard het bit eerder aannemen en kunnen ontspannen. 

Wil je graag advies hebben of zit het juiste bit er niet bij? 
Stuur ons dan gerust een berichtje en we helpen je graag! 

Dit bit is toegestaan om te gebruiken bij KNHS wedstrijden in alle disciplines! 

Maat Dikte Maat bitringen
10,5 cm    12mm    60mm
11,5 cm 12mm 60mm
12,5 cm 14mm of 16mm 65mm
13,5 cm 14mm of 16mm 65mm
14,5 cm 14mm of 16mm 65mm

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.