Geen producten (0)
Geen producten (0)

Watertrens MATTIAS met tongvrijheid

€ 95,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 875-7353
Omschrijving

Herken jij je paard in een van de volgende punten?

- Kan wat onrustig of angstig zijn in de mond, maar toch te stijf worden op een recht bit 
- Gevoelig reageren op druk, probeert contact te vermijden 
- Heeft moeite met het opzoeken en behouden van een constante verbinding 
- Kan overdreven reageren op druk 
- Laat niet goed los, blijft wat stug en stijf aanvoelen 
- Onrustig met de tong of opent de mond

Mattias is een sweet iron dubbelgebroken bit met een speciale lockup-functie. Het mondstuk heeft tongvrijheid maar vergrendelt naar boven, wat goed kan zijn voor paarden met een laag gehemelte en gevoelige lagen die toch de voorkeur geven aan een bit met tongvrijheid.

Het bit vergrendelt niet naar voren zoals een normaal lockup bit, waardoor je niet het stijve gevoel krijgt van een ongebroken trens. Dit bit veranderd dus NIET in een ongebroken trens!
De schakels worden van de tong weggedraaid, wat een zachtere, soepelere druk op de tong geeft.  Dit kan goed zijn voor paarden die overdreven kunnen reageren als je de teugels in handen neemt en een constantere verbinding mogen nemen.

Door het gebruik van Sweet iron en koper wordt de speekselaanmaak van het paard gestimuleerd. Hierdoor zal het paard het bit eerder aannemen en kunnen ontspannen.  Als je op zoek bent naar een vriendelijk bit voor een gevoelig paard, raden we je zeker aan Fager MATTIAS te proberen.

Wat is het verschil tussen de MICHAL en de MATTIAS? 

Het lock systeem is hetzelfde, alleen heeft MATTIAS lichte tongvrijheid waardoor dit bit meer geschikt is voor paarden met een dikke en/of gevoelige tong. 

Maat Dikte Maat bitringen
10,5 cm    12mm    60mm
11,5 cm 12mm 65mm
12,5 cm 14mm 65mm
13,5 cm 14mm 65mm
14,5 cm 14mm 65mm

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.