Geen producten (0)
Geen producten (0)

Fager leren kneveltrens ADAM

€ 135,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad - Levertijd binnen 6 werkdagen
Specificaties
Productcode 1104-9903
Omschrijving

De leren bitten van Fager zijn zeer geschikt voor paarden met een zeer gevoelige mond, een hekel hebben aan metalen bitten, slijtage hebben aan de tanden van een metalen bit of voor paarden die erg lastig contact zoeken bij een normaal bit. 

Het leermateriaal heeft het vermogen zich aan te passen aan de contouren van de paardenmond, waardoor het bit zich na verloop van tijd steeds beter aan past aan de mond van het specifieke paard. Met de perfecte hoeveelheid flexibiliteit en de smaak van het leer voelen paarden zich vaak zeer comfortabel en ontspannen met een leren bit.

De leren bitten van Fager zijn handgemaakt om de best mogelijke kwaliteit te bieden. Het leer wordt met de hand gestikt rond een draad die bedekt is met nylon. Hierdoor weet je zeker dat bij een ongeluk het paard niet gewond raakt door de draad in het midden. De draad zorgt niet alleen voor de veiligheid van jou en je paard, het houdt ook de vorm van het bit vast. Fagers leer is plantaardig gelooid; er worden geen schadelijke chemicaliën of kunstmatige kleuren gebruikt.

Gebruiksaanwijzing:
Bij een nieuw leren bit kan de mond wat gevoelig reageren. Smeer ter voorkoming hiervan de mondhoeken bij het eerste gebruik in met vaseline. Het bit zelf moet voor het eerste gebruik zo'n 30 minuten ondergedompeld worden in (koudgeperste) zonnebloem- of olijfolie.
Daarna wordt het ook onderhouden met zonnebloem olie. Zorg altijd voor een zacht en soepel bit. Je mag absoluut géén leerolie gebruiken!!
Het bit zal zich in de loop der tijd ergonomisch vormen naar de mond van het paard.
Spoel na gebruik altijd het leer af met koud water, wanneer het speeksel blijft zitten zal het aan het leer gaan vreten. 

LET OP! Het leermateriaal is niet geschikt voor paarden die veel op het bit kauwen. Het bit valt dus niet onder garantie indien de schade is ontstaan ​​doordat het paard in het bit heeft gebeten.

Dikte: 16mm 

Lengte scharen: 160mm

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.