Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2 3 4
 

Thinline graasmasker

€ 93,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 999-8975
Omschrijving

ThinLine Flexibel Graasmasker

Ons ThinLine Flexibele Graasmakser is ontworpen om zachter, lichter en minder beperkend te zijn! 
Het perfecte graasmasker voor paarden, pony’s en trekpaarden! Weidetijd met vrienden houdt paarden zowel mentaal als fysiek actief. Van de beweging tot de frisse lucht, zonder de risico’s van het consumeren van te veel voedingsrijk gras.

Voordelen en kenmerken van het ThinLine Graasmasker

 • Schuurt niet
 • Ons ThinLine flexibele graasmasker is zacht voor de huid, tanden en lippen. Zachter, lichter en veiliger.
 • Werkt perfect met alle waterbakken (ook automatische waterbakken)
 • Biedt UV-bescherming voor gevoelige neuzen.
 • Ongelooflijk flexibel en zeer lichtgewicht. Paarden vinden het niet meer erg om er één te dragen!
 • Duurzaam materiaal
 

Waarom heb je een graasmasker voor paarden nodig?

Het voorkomen van overbegrazing, ongewenste gewichtstoename, hoefbevangenheid, koliek en obesitas zijn enkele voorbeelden. Gedurende de dag grazen speelt een cruciale rol in de spijsverteringsgezondheid van paarden, aangezien de constante aanwezigheid van gras maagzuren bezig houdt en in balans brengt.

Met onze ThinLine Flexibele Graasmasker geef je je paard alle geweldige voordelen van weidegang.

Deze ThinLine Flexibele Graasmasker verschilt van de typische zware, uitdagende en “kooi-achtige” graasmaskers uit het verleden. We hebben geluisterd naar paardeneigenaren zoals jij en hebben dit ontworpen om zachter, lichter en minder beperkend te zijn. Gemaakt van een duurzaam en buigzaam materiaal dat het comfort radicaal verbetert, is het ook zacht voor paardentanden en -lippen.

Welke maat moet je kiezen voor het ThinLine Flexibel Graasmasker?

Onze ThinLine Graasmasker voor Paarden is verkrijgbaar in 3 maten:

 • Mini / Pony graasmasker
 • Cob / Paard graasmasker
 • Oversize / Trekpaard graasmasker

Welke moet je kiezen? Je kunt dezelfde maat kiezen als je halster. Dus als je een ponyhalster hebt, kies je de ThinLine pony graasmasker. Super makkelijk!

Over de grootte van de graasgaten. Goed om te weten!

Dierenarts aanbevelingen voor veilig grazen in een graasmasker voor paarden is een 3,5 tot 4 cm graasgat voor 24/7, fulltime grazen. En 2 cm voor zeer beperkt grazen, vaak vereist voor paarden die bijvoorbeeld een hogere kans op hoefbevangenheid hebben. De industriestandaard is ±3 cm.

Nu is het eenvoudig om samen met je dierenarts te werken en ervoor te zorgen dat paarden veilig kunnen grazen in elke weide. Dit is de reden waarom we 2 graasgaten hebben om uit te kiezen:

 • 3,5 cm (Normale Beperking)
 • 2,5 cm (Hoge Beperking, Hoefbevangenheid, etc.)

Wat heb je nodig voor je ThinLine Flexibele Graasmasker?

We raden je aan een speciaal, goed passend BreakAway Weidehalster aan te schaffen voor het graasmasker van je paard. Het duurt meestal ongeveer 10 minuten om alles perfect te krijgen de eerste keer dat je een ThinLine Flexibele graasmasker installeert. 

Ons speciaal gemaakte breakaway halster kun je hier vinden: ThinLine Flexibel Breakaway Halter.

Dit halster heeft ook speciale inkepingen voor de tie-wraps zodat deze niet rondom de neusriem bevestigd hoeven te worden. Bij het Breakaway halster heb je geen last van schuurplekken door de tie-wraps. 

Hoe bevestig je je Flexibele Graasmasker?

Bekijk deze korte video van 5 stappen hoe je het Thinline graasmasker moet bevestigen. 

Stap 1

Gebruik de bijgeleverde papieren tie-wraps of een touwtje om de beste gaten te vinden om je graasmasker aan je halster te bevestigen. De papieren tie-wraps zijn een tijdelijk hulpmiddel dat je in staat stelt om de pasvorm gemakkelijk aan te passen.

Stap 2

Twee van de “vinnen” hebben een driehoekige uitsnede. Deze bevestig je aan de vierkante (zij)ringen van je weidehalster. Drie vinnen verbind je met de neusriem, één in het midden, en de andere twee vallen vanzelf aan de zijkanten van het midden. Drie vinnen verbind je met de kinband; één in het midden, twee vanzelf aan de zijkanten van het midden.

Stap 3

Bevestig eerst elke vin met een driehoekige uitsnede met een van de bijgeleverde zip ties. Wikkel de vinnen niet rond het halster, dit kan schuurplekken veroorzaken.

Stap 4

Wanneer het graasmakser correct is geïnstalleerd, moet deze dichtbij maar niet tegen de neus van het paard aan liggen. Als het graasmasker de neus raakt, maak dan de vinnen onder de kin langer, dit zal de graasmasker van de neus tillen.

Stap 5

Zodra je tevreden bent dat je de juiste gaten hebt uitgelijnd met het halster, verwijder dan de papieren tie-wraps of touwtje en bevestig het graasmasker permanent met de bijgeleverde tie-wraps. Nadat je de beste pasvorm voor je paard hebt gevonden, knip je het overtollige vinmateriaal net boven het bovenste gat dat wordt gebruikt.

Het is prima om een dag of twee te wachten om ervoor te zorgen dat je graasmasker op een comfortabele afstand van de mond van je paard is voordat je gaat knippen. De “houder” van de kabelbinder bevindt zich aan de buitenkant van de graasmasker en het overtollige deel wijst naar beneden en wordt dichtbij afgeknipt.

Als je het graasmasker goed hebt aangepast en de graasmasker is de juiste maat, zal het uitstekend werken. Als je merkt dat er te veel graasruimte is, zorg er dan voor dat je vinnen stevig aan je halster zijn bevestigd. De vinnen mogen niet langs de neusriem bewegen; als dat wel het geval is, trek dan de kabelbinder strakker.

Wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. 

Let op: Het halster is niet inbegrepen, deze is los verkrijgbaar: ThinLine Breakaway Halster

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.