Geen producten (0)
30%
Sweet iron dressuurstang DANIEL 12,5 cm, schaarlengte 7 cm Sweet iron dressuurstang DANIEL 12,5 cm, schaarlengte 7 cm
1 2
 

Sweet iron dressuurstang DANIEL 12,5 cm, schaarlengte 7 cm

€ 140,00 € 98,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd binnen 3 werkdagen
Omschrijving

SALE bit:

Dit specifieke bit is te koop omdat het oxidatieproces al is begonnen, dit komt doordat het bit tijdens het transport al in contact is gekomen met vocht. Het bit is nieuw en nooit gebruikt. 
Het oxideren (roesten) is een natuurlijk proces, meestal ziet het bit er na een paar keer gebruiken hetzelfde uit. De foto's zijn slechts een voorbeeld van een bit waarbij het oxidatieproces al is begonnen, houd er rekening mee dat dit bij ieder bit weer wat anders zal zijn. De foto's geven slechts een indicatie van hoe het bit eruit kan zien. 

Door het gebruik van Sweet iron en koper wordt de speekselaanmaak van het paard gestimuleerd. Hierdoor zal het paard het bit eerder aannemen en kunnen ontspannen. Hierdoor is DANIEL ook ideaal voor jonge of groene paarden. 

Geschikt voor paarden:

- Met een grote, dikke en/of brede tong 
- Aan de teugels trekken 
- Snel wondjes krijgen aan de binnenkant van de mondhoeken 
- Meer stabiliteit nodig hebben en aangemoedigd moeten worden een constantere verbinding te verkrijgen

 

Daniel is een zeer geschikte keuze als je nog niet zeker weet hoe je paard op een stang- en trenscombinatie zal reageren. Het bit is geschikt voor paarden met een grotere of bredere tong zonder dat het bit extra druk uitoefent op de lagen. 

Omdat het bit voorwaarts gebogen is biedt dit meer ruimte voor de tong als een normale rechte stang, maar niet overdreven veel. Hierdoor is hij ook geschikt voor paarden met een laag en smal gehemelte. Dit bit biedt ook meer ruimte voor de trens wat het een erg comfortabel bit maakt en het ook geschikt is voor jonge paarden. 

14 mm dik op de lagen, 12 mm dik in het midden
Scharen verkrijgbaar met een lengte van 5 of 7 cm lang

Wordt geleverd inclusief kinkettinghaken en een kinketting. 

Goedgekeurd door de FEI voor de discipline dressuur. 

Ook interessant

€ 76,00 € 95,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.